Woensdag 6 Maart 2019 - 08:05   I   door Redactie

'Bayat en Van Holsbeeck houden deze Belgische topclub in een wurggreep'

'Bayat en Van Holsbeeck houden deze Belgische topclub in een wurggreep'

Mogi Bayat kwam serieus in opspraak in de zaak Propere Handen, maar ondertussen is de spelersmakelaar alweer actief. Bij RSC Anderlecht is hij persona non grata, maar samen met Herman Van Holsbeeck wordt Bayat steeds belangrijker bij een andere Belgische topclub.

"Een nieuwe huismakelaar genaamd Mogi Bayat, zijn trouwe metgezel Herman Van Holsbeeck die op de achtergrond de knoppen bedient en de ambitieuze Emilio Ferrera die tussen de jeugdacademie en de A-kern bivakkeert. Dat zijn de nieuwe invloedrijke figuren waar het Standard van Michel Preud’homme rekening mee moet houden", waarschuwt Sport/Voetbalmagazine.

Bayat slaagde erin om een voet tussen de deur te krijgen bij Standard toen hij het contract Michel Preud'homme onderhandelde. Sindsdien werd zijn invloed enkel en alleen maar groter. Ook Van Holsbeeck en Ferrera zijn ondertussen belangrijk geworden in Luik. "Op de Académie hebben de trainers en directie het spelletje van het trio Ferrera- Bayat-Van Holsbeeck intussen door. Wie een profcontract wil krijgen, is blijkbaar op hen aangewezen", onthult Sport/Voetbalmagazine.

Henrotay en Van Buyten

"Binnenskamers beseffen veel mensen dat de nieuwe bestuursploeg stilaan vorm krijgt en de oudgedienden, die vroeger de leiding hadden, opzij geschoven worden. De wurggreep van Bayat en co op het beleid doet denken aan de periode onder Christophe Henrotay en Daniel Van Buyten enkele jaren geleden. In de zomer van 2016 moest je als jeugdspeler met Henrotay in zee gaan om een plek te bemachtigen in de A-kern."

"Het was ook huismakelaar Henrotay die in de laatste dagen van een chaotische mercato een batterij spelers naar Sclessin liet komen. Een halfjaar later, in januari 2017, zou de zaak-Belfodil, wiens transfer naar Everton werd afgeblazen, de spanningen in de Luikse directiekamer helemaal blootleggen. En dat zou uiteindelijk leiden tot het vertrek van Van Buyten. De Luikse fans hopen dat de parallellen, die er wel degelijk zijn, andere sportieve resultaten zullen opleveren", besluit het weekblad.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  sport  I  voetbal