Arts maakt zich grote zorgen en trekt aan de alarmbel: “We zien dit vooral bij kinderen in het middelbaar” Royalty
Royalty

Arts maakt zich grote zorgen en trekt aan de alarmbel: “We zien dit vooral bij kinderen in het middelbaar”

Arts maakt zich grote zorgen en trekt aan de alarmbel: “We zien dit vooral bij kinderen in het middelbaar”

Heel veel mensen trekken naar de huisarts om een briefje te vragen om geen mondmasker te moeten aandoen. Dokter Devroey vertelde op Radio 2 wanneer je zo’n briefje mag vragen.

"Bij mij komen ze zo’n briefjes niet vragen, want ik ben een heel erg strenge dokter”, begint Devroey. “Ik geef heel weinig briefjes. Maar dat is volgens mij ook het probleem. Bepaalde artsen zijn veel te toegefelijk naar hun patiënten en tonen te veel welwillendheid. Ze gaan vlot om met hun attesten. Als de personen dan toch besmet zouden zijn, kunnen ze anderen besmetten."

“We merken dat vooral kinderen in de lagere of middelbare scholen zo’n attest krijgen. Ook in bepaalde bedrijven mogen sommigen zonder mondmasker rondlopen."

Brussel

"Naar mijn gevoel is het vooral rond en in het Brusselse waarvan de klachten komen", merkt Devroey op. "In andere steden en gemeenten blijkt dit minder het probleem te zijn. We willen hier toch voor waarschuwen. Ga hier niet te vlot mee om!"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws