-->

Experts werken verkeerd beeld over corona de wereld uit en benadrukken: “Dit is absoluut niet waar”

Experts werken verkeerd beeld over corona de wereld uit en benadrukken: “Dit is absoluut niet waar”
Vrijdag 9 Oktober 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  

Belgische specialisten stellen zich grote vragen bij de uitspraken van Amerikaans president Donald Trump. Trump testte onlangs positief op het coronavirus en voelt zich naar eigen zeggen al stukken beter na een experimentele behandeling met antilichamen. Trump wil deze behandeling gratis aanbieden aan iedere Amerikaan die in het ziekenhuis ligt met corona.

Belgische artsen vinden de uitspraken van de Amerikaanse president niet realistisch. De werking van de behandeling is namelijk nog niet bewezen en het medicijn is dan ook nog niet op de markt verkrijgbaar. “Het meest onaangename in heel de uitspraak is dat hij de illusie schept dat er een oplossing is”, zegt Sabeth De Waele van de intensieve zorg van het UZ Brussel in ‘Het Journaal’. “’Wel kijk, het kan u overkomen, maar laat het je wereld niet domineren, want je komt er wel door en dan ben je het vergeten.’ Dat is absoluut niet waar."

“Ook hier vechten nog steeds patiënten voor hun leven, dag en nacht, met de famlie die doodsangsten uitstaat. En er is nog steeds geen goede behandeling”, benadrukt De Waele. “Dus de enige oplossing op dit moment is voorkomen dat je besmet wordt en voorkomen dat je de ziekte krijgt."

TAGS  I  president  I  Donald Trump  I  corona  I  Brussel