Politie zal zeer streng optreden: op deze manier worden overtredingen op coronamaatregelen bestraft Royalty
Royalty

Politie zal zeer streng optreden: op deze manier worden overtredingen op coronamaatregelen bestraft

Politie zal zeer streng optreden: op deze manier worden overtredingen op coronamaatregelen bestraft

Korpschef van de politiezone Westkust Nico Paelinck gaf vrijdagochtend tekst en uitleg over hoe de politie zal optreden tegen mensen die de strengere coronamaatregelen overtreden. "We gaan niet langer sensibiliseren. Mensen zijn nu wel genoeg op de hoogte. En dus gaan we meteen optreden”, klinkt het.

"Ze (de maatregelen, nvdr.) zijn erg duidelijk, zowel voor de burger als voor de politie. Mensen zullen zich niet kunnen wegstoppen achter allerlei drogredenen", zegt Paelinck op Radio 1. "De overheid heeft ons ook duidelijk gemaakt dat wij als politie de komende maand strikt en streng moeten toezien op het naleven van de maatregelen."

"De focus zal liggen op de verplichting om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer, op het samenscholingsverbod van 4 mensen en op het sluitingsuur van de cafés om 23u. We zullen ook extra toezicht doen op de kantines van sportclubs, omdat blijkt dat die zich niet tot in de puntjes aan de afspraken houden."

Dezelfde aanpak

Aan personeel om alles op te volgen is er alvast geen tekort. "Er zijn evenementen weggevallen, waardoor we mensen vrij hebben kunnen maken voor het gewone werk en voor de coronapatrouilles", benadrukt Paelinck. "We zitten ook in de federale fase, wat betekent dat de minister van Binnenlandse Zaken ons aanstuurt. Dat garandeert dat we dezelfde aanpak gebruiken in heel het land."

Populair

Laatste nieuws