Steven Van Gucht is duidelijk over nieuwe lockdown: “Dit wil ik echt niet meer zien” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht is duidelijk over nieuwe lockdown: “Dit wil ik echt niet meer zien”

Steven Van Gucht is duidelijk over nieuwe lockdown: “Dit wil ik echt niet meer zien”

Er zijn maandag 4.601 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een nieuw dagrecord, meldt Steven Van Gucht. Toch denkt de viroloog dat de strengere maatregelen veel effect kunnen hebben.

"Zeker als we die met z’n allen goed gaan opvolgen”, benadrukt Van Gucht in ‘Het Journaal’. “Het beperken van onze contacten is al heel belangrijk. In Brussel zijn nu ook de cafés gesloten. Dat zijn allemaal zaken die gaan helpen. Of dit voldoende is, dat gaan we pas mettertijd kunnen opmeten, pas binnen een tweetal weken. Sneller dan een week moet je dat echt niet verwachten."

Volgens Van Gucht moet het vermijden van een nieuwe lockdown nu echt het objectief zijn. “Een lockdown zoals we die gekend hebben in maart en april, ik zou dat ook echt niet meer willen zien. Het kan zijn dat we nog moeten verstrengen in de komende weken, maar dat zal dan ook selectief en stapsgewijs zijn."

"Ik denk dat we ernaar moeten streven om ons onderwijs, onze economie, onze bedrijven en onze winkels zo goed mogelijk te laten functioneren. Maar bijkomende maatregelen zijn zeker niet uitgesloten", besluit Van Gucht.

Populair

Laatste nieuws