Artsen waarschuwen: “Dit is één van de nieuwe ziektes die voorkomen” Royalty
Royalty

Artsen waarschuwen: “Dit is één van de nieuwe ziektes die voorkomen”

Artsen waarschuwen: “Dit is één van de nieuwe ziektes die voorkomen”

Mensen vragen steeds meer aan hun huisarts om een briefje te vragen om toch maar geen mondmasker te moeten dragen. Daar is niet altijd een goede reden voor en artsen moeten dus blijven individueel inschatten of het nodig is of niet.

"Astma, hartfalen, … Dat zijn allemaal ziektes waarbij je kortademig kan worden, maar dat zijn ook zeer kwetsbare mensen moesten ze besmet raken met het coronavirus”, zegt dokter Devroey op Radio 2.

“Ook al is het mondmasker in eerste instantie om anderen te beschermen van je eigen besmetting, het gaat toch ook in zekere mate over jezelf beschermen tegen een besmetting van anderen", klinkt het. "Ik zou het mondmasker toch echt opzetten en geen excuses zoeken om het niet te doen."

Geen reden

“Mondmaskeracne is één van de nieuwe ziektes die voorkomen”, aldus Devroey. “Het kan nuttig zijn om er zorg voor te dragen. Behandel meteen de kleine puistjes die opkomen en verzorg ze goed. Maar het is geen reden om het mondmasker niet te dragen. Misschien moet je een mondmasker van een andere stof gebruiken? Dat kan één van de oorzaken zijn."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws