-->

Marijn Devalck eerlijk over Johny Voners in ‘FC De Kampioenen’: “Dit was moeilijk voor hem”

Marijn Devalck eerlijk over Johny Voners in ‘FC De Kampioenen’: “Dit was moeilijk voor hem”
Zaterdag 10 Oktober 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  

Dertig jaar geleden kwam de eerste aflevering van ‘FC De Kampioenen’ op televisie. Het zou uitgroeien tot een van de meest legendarische series ooit op de Belgische tv. Marijn Devalck, Boma in de reeks, vindt ‘De Bende Van Boma’ de beste aflevering die de ploeg ooit gemaakt heeft.

"Boma voelde zich depressief en wilde met de moto gaan rijden. Waarop Xavier, Pol, Maurice en Marcske besluiten hem te vergezellen”, vertelt Marijn in Dag Allemaal. “Maar Johny Voners vond het moeilijk om zijn evenwicht te bewaren, daarom moesten we een motor met sidecar voorzien, én er werd een stuntman ingeschakeld. Tot Johny toch zélf moest sturen.”

“Ik vergeet het nooit, nadat hij verschillende keren was stilgevallen, zie ik hem met horten en stoten aanzetten”, blikt Marijn terug. “En hij schakelde per vergissing onmiddellijk naar de derde versnelling, waardoor hij plots een rotvaart nam. In volle paniek stak hij mij voorbij, met zijn voet op de rem, maar tegelijk bleef hij volle gas geven. En zo is hij keihard, met Marcske naast hem, in een haag gevlogen. Al een geluk dat die haag hun val heeft gebroken”, besluit hij.

TAGS  I  Marijn Devalck  I  Johny Voners  I  FC De Kampioenen  I  shownieuws