-->

Winkelketen Colruyt roept verschillende producten terug na controle: “Eet zeker niet op”

Winkelketen Colruyt roept verschillende producten terug na controle: “Eet zeker niet op”
Zaterdag 10 Oktober 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  

Het FAVV meldt op hun website dat winkelketen Colruyt enkele van hun producten terugroept. Het gaat om ‘Boni Selection hummus mango-kokos’ en ‘Sushi gember’ van het merk TerraSana.

Colruyt heeft bij ‘Boni Selection hummus mango-kokos’ vastgesteld dat een aantal verpakkingen van de hummus mango-kokos 150 g van het eigen merk Boni Selection een verkeerd etiket op de achterkant hebben. Daardoor is het allergeen sesam niet vermeld. Het gaat om de verpakkingen met houdbaarheidsdatum 27/10/2020.

Colruyt besliste om de verpakkingen uit de rekken te nemen van al haar Belgische winkels en van de CoMarkt in Humbeek.Aan klanten die allergisch zijn voor sesam, vraagt Colruyt om het product niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Voor klanten die niet allergisch zijn, is er geen risico bij consumptie.

Sushi gember

Naar aanleiding van een melding via het RASFF (Europees systeem voor snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en diervoeders), is vastgesteld dat de binnencoating van de deksels van de bokalen 'Sushi gember' van het merk TerraSana los kan komen. Bovendien werd er een smaakafwijking vastgesteld.

Het FAVV heeft besloten om dit product uit de verkoop te halen en terug te roepen van bij de consument. Het FAVV vraagt om dit product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt, waar het wordt terugbetaald.

TAGS  I  Colruyt  I  FAVV