Zondag 11 Oktober 2020 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Jeroen Meus neemt belangrijke beslissing in verband met ‘Dagelijkse Kost’

Jeroen Meus neemt belangrijke beslissing in verband met ‘Dagelijkse Kost’

Jeroen Meus komt op tegen kanker met hartverwarmende ‘Dagelijkse Kost’. Hij steekt een hele week lang kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem vanuit zijn keuken in Leuven.

Hij kookt voor zijn buurtbewoners in de hoop dat zij de verschrikkelijke ziekte even kunnen vergeten, want spijtig genoeg kent iedereen wel iemand die getroffen is door kanker. Voor de buurvrouw maakt Jeroen een klassieke Gentse waterzooi klaar, de bloemist om de hoek trakteert hij op een originele rijstsalade. Ook een minestrone met soepvlees en asperges, een Griekse pastitsio en een kruidige stoofpot met linzen staan op het menu.

Elke aflevering uit de ‘Kom op tegen Kanker’-week van ‘Dagelijkse Kost’ begint met een persoonlijke videoboodschap waarin Jeroens gast van de dag vertelt hoe kanker zijn of haar leven getroffen heeft. Op het einde van de uitzending brengt de chef hen een bezoek om het gerecht persoonlijk af te leveren. Een mooi gebaar dat een glimlach op ieders gezicht tovert. En dat is exact waar de Dag tegen Kanker om draait: kankerpatiënten en hun naasten laten weten dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen.

TAGS  I  Jeroen Meus  I  Dagelijkse Kost  I  Leuven  I  kanker  I  shownieuws