-->

Tom Van Grieken doet een bijzondere oproep naar N-VA: “Eén Vlaams front”

Tom Van Grieken doet een bijzondere oproep naar N-VA: “Eén Vlaams front”
Zondag 11 Oktober 2020 - 17:30   I   Foto: Photonews   I  

Theo Francken liet sinds de vorming van de nieuwe federale regering al meermaals weten dat hij niet van plan is om het deze regering niet gemakkelijk te maken. Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zal Vivaldi het vuur aan de schenen leggen.

"En ik hoop dat we daarvoor kunnen samenwerken met N-VA, als één Vlaams front”, laat Van Griekenweten op Canvas. “Al zal die partij dan wel eerst aan introspectie moeten doen.” Toch spaart hij ook zijn kritiek op het werk van voormalig Staatssecretaris Asiel en Migratie Theo Francken niet.

“Ik denk dat het echt niet zo moeilijk kan zijn om het op vlak van terugkeerbeleid beter te doen dan Theo Francken. Slechts 18 procent werd onder Francken effectief teruggestuurd. Toch denk ik dat Sammy Mahdi er zal in slagen om nog slechter te doen."

Dat de Vivaldi-partijen zich ‘verbindend’ noemen, kan er bij Van Grieken niet in. “Ik aanvaard niet van deze regering dat zij zo’n hypocriete houding aannemen over verbinden. Het enige wat zij verbonden hebben, zijn alle verliezers van de verkiezingen."

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Theo Francken  I  Vlaams Belang  I  N-VA  I  Vivaldi