Verontrustend nieuws: “Dan komt de nieuwe lockdown er” Royalty
Royalty

Verontrustend nieuws: “Dan komt de nieuwe lockdown er”

Verontrustend nieuws: “Dan komt de nieuwe lockdown er”

Het gaat de verkeerde kant uit met het coronavirus. Tussen 1 en 7 oktober zijn gemiddeld 15 mensen per dag overleden aan het coronavirus en bereikten de besmettingen een triest nieuw dagrecord. Volgens Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro, ligt een lockdown niet meer veraf als er niet ingegrepen wordt.

Tussen 1 en 7 oktober zijn in België gemiddeld 3.749 nieuwe coronabesmettingen per dag bevestigd, dat is een stijging met 89% in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Op 7 oktober waren er maar liefst 6.083 bevestigde gevallen, een triest nieuw dagrecord. Sinds het begin van de epidemie zijn al 156.931 mensen in ons land besmet geraakt. Het aantal hospitalisaties stijgt mee en ligt momenteel op gemiddeld 119 per dag, in de afgelopen week stierven ook gemiddeld 15 mensen per dag aan het coronavirus.

Een tweede lockdown is niet meer zo veraf als we niet ingrijpen. Die duidelijke waarschuwing gaf Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro, gisteren in 'De Zevende Dag' op Eén. "Als er geen extra maatregelen tegen het coronavirus komen, dan vrees ik dat de zorg het op een bepaald moment niet meer zal houden."

Verstrenging nodig

Cloet ziet dat het personeel begint uit te vallen in de woonzorgcentra en dat men het hier en daar niet meer zal kunnen bolwerken. Ze waarschuwt ook dat er extra verstrengingen nodig zullen zijn om het virus een halt toe te roepen, zolang er geen vaccin voorhanden is.

Ook infectiologe Vlieghe waarschuwde voor een escalerende situatie. Een kleurenbarometer is er momenteel niet, maar volgens Vlieghe zou ons land nu in code oranje zitten én op weg zijn naar code rood.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws