Er komen (allicht) nog strengere maatregelen tegen het coronavirus in ons land Royalty
Royalty

Er komen (allicht) nog strengere maatregelen tegen het coronavirus in ons land

Er komen (allicht) nog strengere maatregelen tegen het coronavirus in ons land

We moeten allicht rekening houden met een lichte lockdown en dus nog strengere maatregelen. Er zijn gemiddeld meer dan 4.000 coronabesmettingen per dag. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen. Zowat alle experten pleiten voor strengere maatregelen.

"Het gaat hard, zeker de laatste dagen. We moeten nu handelen", zegt infectiologe Erika Vlieghe in Het Laatste Nieuws. "Dat moeten we in alle eerlijkheid zeggen. We mogen mensen geen schrik aanjagen, maar we moeten de dingen wel zeggen zoals ze zijn. En er dan iets proberen aan te doen."

Ook epidemioloog Pierre Van Damme maakt zich grote zorgen. "We moeten er alles aan doen om bedrijven en scholen open te houden en ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen het aankunnen", klinkt het." Het thuiswerk kan over het hele land gemaximaliseerd worden. De lessen aan de universiteiten kunnen meer online. Ook over de indoor contactsporten moeten we nadenken."

Andere maatregelen

"Ik heb gewaarschuwd dat er twaalf moeilijke dagen zaten aan te komen, met steeds slechter wordende cijfers. De snelheid waarmee de epidemie toeneemt, kan je snel tot andere maatregelen dwingen", stelt Marc Van Ranst.

Populair

Laatste nieuws