Bart De Pauw begrijpt er niks van: "Kijk eens naar wat Peter Van de Veire mocht" Buitenland
Buitenland

Bart De Pauw begrijpt er niks van: "Kijk eens naar wat Peter Van de Veire mocht"

Bart De Pauw begrijpt er niks van: "Kijk eens naar wat Peter Van de Veire mocht"

Het gezin van Bart De Pauw eist 12 miljoen euro van de VRT voor de geleden imagoschade. De ingebrekestelling wijst daarvoor zelfs naar Peter Van de Veire, van wie naaktbeelden uitlekten. “Die kreeg wel een forum om zich te verdedigen en anderen te bedreigen. Wat een contrast", klinkt het.

De heer Paul Lembrechts wilde zich manifesteren ten koste van Bart De Pauw, die nietsontziend en integraal werd opgeofferd", zo staat te lezen in de ingebrekestelling van het gezin De Pauw. De VRT zette De Pauw meteen aan de deur. Toenmalig CEO Paul Lembrechts had het over“ honderden sms’en met seksuele en pornografische uitspraken”. Uit een mail van een VRT-medewerker bleek echter dat de openbare omroep over geen enkele sms beschikte.

Waarop verwezen wordt naar Peter Van de Veire, die wel zijn zegje mocht doen na het uitlekken van expliciete naaktbeelden van hem. "De communicatie omtrent Bart De Pauw staat in schril contrast met de grootschalige schadebeperkingsoperatie die de VRT heeft opgezet om na publieke verspreiding van diens onanistische opnamen, de heer Peter Van de Veire te rehabiliteren. Die kreeg zowel online als via de radio een enorm forum om zijn eigen positie te verdedigen en anderen, die het gewaagd zouden hebben zijn opname te bekijken, te culpabiliseren en te bedreigen.”

Populair

Laatste nieuws