'Er komen nu al nieuwe maatregelen, Franstaligen willen verbod op niet-essentiële verplaatsingen' Politiek
Politiek

'Er komen nu al nieuwe maatregelen, Franstaligen willen verbod op niet-essentiële verplaatsingen'

'Er komen nu al nieuwe maatregelen, Franstaligen willen verbod op niet-essentiële verplaatsingen'

Er komen vrijdag al nieuwe, strengere maatregelen om het coronavirus in ons land in te dijken. Op tafel ligt de vervroegde sluiting van de restaurants om 23 uur, net zoals de cafés nu. Dat schrijft De Tijd.

Tot dusver mochten restaurants nog tot 1 uur openblijven en mochten er tien mensen aan één tafel zitten. Dat zal teruggeschroefd worden naar nog vier mensen per tafel, zoals in de cafés. Een sluiting van de horeca staat nog niet op de agenda. Daarnaast zou het advies om te telewerken worden aangescherpt. Momenteel zijn er nog te veel bedrijven waar er niet thuis wordt gewerkt, terwijl dat wel mogelijk is.

Frankrijk

Voorts zou men er langs Franstalige kant voorstander van zijn om een verbod op niet-essentiële verplaatsingen weer in te voeren, zo meldt De Tijd. Mogelijk heeft dat ook te maken met het feit dat het coronavirus heviger woedt in Wallonië. Bovendien kondigt de Franse president Emmanuel Macron woensdag nieuwe maatregelen aan. Het is bekend dat de Franstaligen in ons land daar ook naar kijken. Dat kan hier ook weer het een en ander in gang zetten.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws