Steven Van Gucht: "Dat kan ons nu helpen om de besmettingen te verminderen" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: "Dat kan ons nu helpen om de besmettingen te verminderen"

Steven Van Gucht: "Dat kan ons nu helpen om de besmettingen te verminderen"

Steven Van Gucht pleit toch voor strengere maatregelen. De vorige keer dat de maatregelen verstrengd werden, was afgelopen vrijdag. Het is afwachten of er al vroeger dan verwacht nieuwe maatregelen komen.

“We zien een voortdurende versnelling in het aantal opnames. Een week geleden hebben we de symbolische grens van 100 opnames per dag overschreden", legt Van Gucht uit. "Vandaag moeten we melden dat we de grens van 200 nieuwe opnames per dag overschreden hebben. Dit toont ons nogmaals de kracht van de exponentiële groei, met telkens een trage aanloop maar uiteindelijk een explosieve toename. Het virus is een valse trage."

"De voorbije zeven dagen waren er gemiddeld 152 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Dat is een toename van 81 procent in vergelijking met de week ervoor. De ziekenhuisopnames verdubbelen om de acht dagen. Ruim de helft van alle nieuwe ziekenhuisopnames vindt plaats in Brussel, Luik en Henegouwen, maar we zien toenames in alle provincies."

Strengere maatregelen

“Met z’n allen gaan we deze golf beheersen", vervolgt Van Gucht. "We kennen het virus beter en we weten wat we moeten doen. Strengere maatregelen kunnen ons helpen om de curve om te buigen, maar ik wil er vooral nogmaals op drukken dat het meest krachtige wapen in onze eigen handen ligt. Respecteer te allen tijde de gouden basisregels. Vele besmettingen vinden nog steeds plaats in de privésfeer en alleen met het respect voor de basisregels kunnen we elkaar daar beschermen."

Populair

Laatste nieuws