Marc Van Ranst over verstrengde maatregelen in ons land: "Daar zal volop op ingezet worden" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst over verstrengde maatregelen in ons land: "Daar zal volop op ingezet worden"

Marc Van Ranst over verstrengde maatregelen in ons land: "Daar zal volop op ingezet worden"

In Nederland heeft men strengere maatregelen genomen tegen het coronavirus. Moet ons land nu volgen? Die vraag kreeg Marc Van Ranst voorgelegd.

"Op het vlak van corona zie ik de Nederlanders zeker niet als een gidsland", reageert Van Ranst woensdag in een gesprek met Belga. "In zekere zin hebben de Nederlanders ons ingehaald, want ze hinkten achterop. Zij hebben nu pas de mondmaskerplicht ingevoerd, terwijl wij dat al veel eerder hebben gedaan. De Nederlanders voeren gewoon een inhaaloperatie uit.”

"Wat de buurlanden beslissen wel mee", beseft Van Ranst. "Wat de Franse president Macron woensdagavond op televisie komt verkondigen aan maatregelen zal zeker bij ons, en vooral in het Franstalige landsgedeelte, als een soort bijbel gelden voor het Overlegcomité van vrijdag.”

Thuiswerken

"Ik vermoed dat er volop zal ingezet worden op thuiswerk", blikt de viroloog al vooruit op het Overlegcomité van vrijdag. "Blijf werken in uw kot, wordt dan de nieuwe slogan. Maar dat geldt natuurlijk alleen voor wie dat kan. Een buschauffeur kun je moeilijk zijn job van thuis uit laten uitvoeren."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws