Walter Grootaers over Gerty Christoffels: "Toen voelde ze al dat het echt niet goed ging met haar" Buitenland
Buitenland

Walter Grootaers over Gerty Christoffels: "Toen voelde ze al dat het echt niet goed ging met haar"

Walter Grootaers over Gerty Christoffels: "Toen voelde ze al dat het echt niet goed ging met haar"

Walter Grootaers was jarenlang een goeie collega van Gerty Christoffels. Ze maakten samen deel uit van het panel van de Drie Wijzen. Gerty overleed op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

“Het was toch schrikken, al wisten we al enige tijd dat het niet goed met haar ging. Vorig jaar kregen we het nieuws dat ze longkanker had, maar wij - en zij ook - gingen er toen nog van uit dat het niet terminaal was, te genezen", legt Walter uit. “Een paar weken geleden kregen we dan toch te horen dat het terminaal was. Je hebt dan wel even de tijd om dat te laten bezinken, maar toen vanmorgen het telefoontje van haar man kwam, werd het toch even stil."

Een tweetal maanden geleden heeft Walter Gerty voor het laatst gesproken. “Toen voelde ze al dat het echt niet goed ging, en speelde het al door haar hoofd om zich daarbij neer te leggen", zegt Walter. “Ik heb de indruk dat ze dit liever zelf wilde verwerken."

Gevoel voor humor

Hoe zal Walter Gerty herinneren? "Met een geweldig gevoel voor humor en een hele grote persoonlijkheid", vertelt hij. “Iemand die heel goed wist wat ze wel en niet wou: dat zijn de makkelijkste mensen om mee samen te werken."

Populair

Laatste nieuws