Marc Van Ranst: "De cafés en restaurants kunnen openblijven" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst: "De cafés en restaurants kunnen openblijven"

Marc Van Ranst: "De cafés en restaurants kunnen openblijven"

Volgens Marc Van Ranst hoeft de horeca niet te sluiten. Morgen worden er verstrengde maatregelen aangekondigd. De viroloog meent dat cafés en restaurants onder strikte voorwaarden open kunnen blijven.

"Er is een scenario waarin die kunnen openblijven", legt Van Ranst uit in VTM NIEUWS. "Er zijn heel veel cafés die het geweldig goed doen. Misschien zal het sluitingsuur wel gelijkgesteld worden. Als je ze openhoudt, ga je echt moeten handhaven. Het moet veel strenger dan wat nu gebeurt. Die zich niet aan de regels houden, moeten worden gesloten."

Ook een avondklok ligt op de tafel van het Overlegcomité vrijdag. "Er is een redelijk draagvlak voor een avondklok", weet Van Ranst. "Het werkt ook wel. Dat hebben we gezien in Antwerpen. Het is een mogelijkheid, ja."

Scholen

De scholen blijven voorlopig wel open. Hoe verantwoord is dat? "De regering, zowel de eerste minister als de minister van volksgezondheid, hebben duidelijk gemaakt dat het school prioritair is. De kinderen moesten vorig schooljaar ook al een hele tijd thuisblijven. Vanuit virologisch standpunt valt het mee. Er zijn natuurlijk infecties, maar niet van die aard om meteen de scholen te sluiten. Dat is ook niet zo eenvoudig. Niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden om van thuis uit les te volgen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws