Vrijdag 16 Oktober 2020 - 08:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt haalt uit naar Roberto Martinez

Peter Vandenbempt haalt uit naar Roberto Martinez

Roberto Martinez was erg positief na de gewonnen wedstrijd in IJsland (1-2). Nochtans was de prestatie van de Rode Duivels ondermaats. Het is niet de eerste keer dat de bondscoach overdreven positief is. Ook Peter Vandenbempt ergert zich daar intussen wel aan.

"Na vier jaar flirt Martinez in zijn (externe) communicatie almaar meer met de grenzen van de geloofwaardigheid. Zijn gezicht tijdens de wedstrijd deed immers niet vermoeden dat hij uiterst fier stond te genieten van de prestatie van zijn jongens. Destijds in Engeland kelderde zijn reputatie toen zijn positivisme bij Wigan en Everton gênant begon te vloeken met de slechte resultaten", aldus Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

"Vandaar zijn bijnaam Comical Ali of Bagdad Bob, de hilarische Iraakse minister van Informatie die bleef verkondigen dat de overwinning tegen de VS nabij was, terwijl Amerikaanse tanks haast over zijn tenen reden. De zeldzame keren dat hij een nederlaag kwam uitleggen, beloven weinig goeds. Frankrijk had gewoon meer geluk en in Engeland begon hij godbetert over de scheidsrechter. De zaken intelligent benoemen zonder je spelers af te vallen, is ook een kwaliteit van een topcoach." Vandenbempt benadrukt wel dat hij Martinez tactisch een toptrainer vindt. Alleen zal zijn communicatie moeten volgen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels