Vrijdag 16 Oktober 2020 - 09:00   I   door Redactie

Degryse velt keihard oordeel over Vanaken bij Rode Duivels

Degryse velt keihard oordeel over Vanaken bij Rode Duivels

Marc Degryse is niet onder de indruk geraakt van Hans Vanaken tijdens de speelminuten die hij kreeg bij de Rod Duivels. De analist begrijpt dan ook bondscoach Roberto Martinez, die in Vanaken voorlopig geen basisspeler ziet.

"Al de rest heeft zich niet kunnen bewijzen. Ook Vanaken niet. Martínez noemde hem 'speciaal' na de wedstrijd tegen Ivoorkust. Ik vond hem eerlijk gezegd niet zo goed. En het viel mij op dat de Franstalige pers veel kritischer was dan de Vlaamse voor de prestatie van Vanaken tegen Ivoorkust. Hij had meerdere slechte balcontroles. Ik denk dat Martínez zo lovend was voor hem om Vanaken aan boord te houden", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Ik geef de bondscoach gelijk als hij Vanaken niet vertrouwt in de pocket tegen een sterke tegenstander - dan zal het te snel gaan voor Vanaken", vervolgt Degryse. "Maar tegen een ploeg waar de Rode Duivels 65% balbezit hebben en dominant kunnen zijn, kun je Vanaken wél in de rug van Lukaku uitspelen, vind ik. Tegen een goede ploeg is-ie eerder een alternatief voor De Bruyne als '8'."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal