Vrijdag 16 Oktober 2020 - 14:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Pierre Van Damme duidelijk over zeer strenge maatregel: “Zo raak je de mensen tot in hun binnenste”

Pierre Van Damme duidelijk over zeer strenge maatregel: “Zo raak je de mensen tot in hun binnenste”

Het Overlegcomité komt deze namiddag naar buiten met meer info over de nieuwe verstrengde maatregelen. Een van deze nieuwe maatregelen zou inhouden dat het aantal ‘knuffelcontacten’ herleid wordt naar 1. “Dat is bijzonder weinig”, beseft ook epidemioloog Pierre Van Damme.

"Dat is de mensen bijna raken tot in zijn binnenste. Dat kan je eventueel doen en dat gaat zeker effect hebben, daar moeten we eerlijk in zijn. Dat is ook allemaal berekend: dat zál effect hebben”, benadrukt Van Damme in het 'VTM Nieuws'.

“Maar als je dat doet moet je dat een beperkte tijd doen: ‘We gaan dat voor twee of drie weken doen.’ Dan moet men heel duidelijk zeggen: ‘Dat is het begin en dat is het einde en doe niet zot.’ We moeten dat dan héél au sérieux nemen. Dat is streng, maar voor een stukje ook rechtvaardig, want op die manier geraken we er.”

Horeca

Ook de horeca zal worden getroffen. Er wordt zelfs gevreesd voor een totale sluiting. “Als je dat doet ga je die hele sector natuurlijk heel zwaar aanpakken en dan moeten er ook weer ondersteuningsmiddelen voor zijn”, zegt Van Damme.

“Anderzijds is dit wel een manier om toch wel de mensen op een gecontroleerde manier nog een stukje ontspanning te geven", klinkt het. "Ik zou dus adviseren om dit op een manier te doen die controleerbaar is. We hebben gezien dat dat mogelijk is, onder andere in augustus in Antwerpen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  corona  I  horeca  I  maatregel