Vrijdag 16 Oktober 2020 - 21:00   I   Foto: The Sun  I   door Redactie

Man wordt verscheurd door beer omdat hij mondmasker vergeet af te nemen: “Hij herkende hem niet”

Man wordt verscheurd door beer omdat hij mondmasker vergeet af te nemen: “Hij herkende hem niet”

Het Great Moscow State Circus is in rouw. Een beer, Yasha, heeft er zijn trainer, Valentine Bulich (28) verscheurd. Bulich vergat zijn mondmasker af te nemen voordat hij de kooi betrad en maakte zo een cruciale fout: de beer herkende hem niet en doodde hem.

Aanvankelijk werd beweerd dat de temmer de kooi was ingegaan om hun routine te oefenen, maar nu is gebleken dat hij binnen ging om de kooi schoon te maken. Hij had de deur van binnenuit op slot gedaan, zoals altijd, om te voorkomen dat de beer zou ontsnappen.

Yasha viel Valentine aan met zijn scherpe klauwen scheurde hij de hoofdhuid van de man af. Ook zijn lichaam kreeg het zwaar te verduren tijdens het gruwelijke incident. ulich werd door een andere circusmedewerker uit de kooi getrokken, maar werd kort daarna in een ziekenhuis dood verklaard.

Snel en onverwacht

“Hij ging de kooi binnen met een masker, en de beer – die hem goed kent – herkende hem niet. Valentine wendde zich met zijn rug af van de beer en deze viel hem onmiddellijk aan”, zegt een bron. Tatyana Zapashnaya, een hoge circusfunctionaris, zei: “Het is erg moeilijk voor ons. Alles gebeurde heel snel en onverwacht. Dit is een ramp waar we mee te maken hebben."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Circus  I  beer