Vrijdag 16 Oktober 2020 - 19:12   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst haalt hard uit: "We hadden nooit in deze situatie mogen zitten"

Marc Van Ranst haalt hard uit:

Marc Van Ranst roept op om het dit weekend rustig te houden. De horeca gaat vanaf maandag dicht en mogelijk zouden mensen nog willen profiteren. Daarnaast haalt Van Ranst ook fors uit.

"Het sluiten van de horeca heeft vooral een signaalfunctie. Dit is een zware hamer, maar ook een hamer die andere landen boven hebben gehaald", zegt Van Ranst aan VTM NIEUWS.

Er dreigen nu weer lockdownfeestjes in het weekend. "Dat moeten we absoluut vermijden. Dat hebben we ook in Nederland gezien. Iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken. Iedereen kent de ernst. We moeten het weekend op een normale manier doorbrengen. Feestjes zouden nu onverantwoord zijn", benadrukt Van Ranst.

Daarnaast komt er ook een avondklok. "Een avondklok helpt om illegale feestjes onder controle te krijgen. Het is ook weer een sterk signaal. Men heeft dat in Antwerpen gedaan. Er kwam toen veel kritiek, maar ook veel begrip. Het heeft immers gewerkt."

Uithaal

Daarnaast benadrukt Van Ranst dat er niet genoeg geluisterd is naar de virologen in de afgelopen weken. "We hadden nooit in deze situatie mogen zitten. We waren al zes of zeven weken aan het waarschuwen hiervoor. Men heeft niet geluisterd naar ons", klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus