-->

Erika Vlieghe doet pijnlijke vaststelling: “Dit is superonaangenaam”

Erika Vlieghe doet pijnlijke vaststelling: “Dit is superonaangenaam”
Zaterdag 17 Oktober 2020 - 07:30   I   Foto: VRT   I  

Gisteren kondigde de federale regering de nieuwe verstrengde maatregelen aan. Deze gelden alvast voor vier weken. Even lang gaat de horeca dicht, en geldt er een avondklok.

"Ik denk dat het belangrijk is dat die maatregelen er zijn en dat de kogel door de kerk is”, zegt Erika Vlieghe in ‘Terzake’. “Dat is ook een lange en moeilijke bespreking geweest. Natuurlijk had dat vroeger mogen komen. Wij zitten al van begin september te zeggen: ‘Pas op, er is iets op komst. Dit gaat niet goed.’ Hoe vroeger je kan ingrijpen, hoe beter. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer en ik het is belangrijk dat de beslissing nu wel gevallen is.”

Dat er meteen een termijn van vier weken op geplakt werd, kan Vlieghe begrijpen. “Er is gekozen voor de slag met de hamer en dat is natuurlijk superonaangenaam, maar – en u weet, ik ben dokter – met patiënten is dat ook soms zo”, aldus Vlieghe.

“Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en dat is ook echt zo. Soms moet je ook tegen een patiënt zeggen: ‘Sorry, we gaan je nu moeten opereren, maar daarna ga je herstellen en gaat het weer beter worden.’ We zijn als land hervallen en moeten door die geweldig zure appel heen bijten. We konden dat eerder, maar dat dat onaangenaam is, daar zijn we het over eens."

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  corona  I  maatregelen