Woensdag 6 Maart 2019 - 13:13   I   door Redactie

Gert Verheyen legt uit waarom hij plots opstapte bij KV Oostende

Gert Verheyen legt uit waarom hij plots opstapte bij KV Oostende

Gert Verheyen is niet langer de trainer van KV Oostende. Hij besliste er omwille van de tegenvallende resultaten een punt achter zetten. Op de webstek van de West-Vlaamse club geeft Verheyen tekst en uitleg bij zijn verrassende vertrek.

“Het is beter dat de club door gaat zonder mij. Geen enkele coach overleeft een 5 op 30, dus neem ik mijn verantwoordelijkheid”, zegt Verheyen in een eerste reactie. 

"Dit woog op de mens Gert Verheyen"

Sportief directeur Hugo Broos neemt voorlopig het roer over. Voor hem komt de beslissing van Verheyen niet geheel als een verrassing. “Ik voelde al een hele tijd hoe zwaar dit op de mens Gert Verheyen woog", aldus Broos.

"Het frustreerde hem dat hij de ploeg niet op de rails kreeg.  Hij heeft alles gedaan om die neerwaartse spiraal om te draaien. Het is dan typisch Gert, en dat moeten we waarderen, om zelf open en eerlijk aan te geven dat het zo niet verder kan en dat hij zijn verantwoordelijkheid wil nemen."

"Bijzonder jammer"

CEO Patrick Orlans had niet verwacht dat Verheyen de handdoek zou gooien. “We hadden niet verwacht dat we nu nog afscheid zouden moeten nemen van Gert. Hij kreeg altijd ons vertrouwen, want we wisten dat we opnieuw moesten bouwen. Tegelijk voelden we dat hij niet altijd even gelukkig was, omdat resultaten uitbleven, maar toch hoopten we op kentering in Play-off 2. Het is bijzonder jammer."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KV Oostende  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal