Zaterdag 17 Oktober 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Donald Trump zorgt alweer voor ophef met buitensporige uitspraak: “Sluit ze gewoon op”

Donald Trump zorgt alweer voor ophef met buitensporige uitspraak: “Sluit ze gewoon op”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdagavond tijdens een verkiezingsbijeenkomst opgeroepen om de familie Biden in de gevangenis te gooien. “Sluit de Bidens op. Sluit Hillary op”, zei Trump tijdens een bijeenkomst in Macon in de Amerikaanse staat Georgia.

Ook moedigde de Republikein de menigte aan die “sluit hem op” scandeerde over zijn Democratische uitdager Joe Biden. “We hebben de afgelopen maanden geleerd: Joe Biden is een corrupte politicus”, zei Trump tegen zijn aanhangers, “en de familie Biden is een criminele onderneming.”

Trump heeft er in het verleden al meerdere keren toe opgeroepen om zijn Democratische tegenstander uit 2016, Hillary Clinton, op te sluiten vanwege haar gebruik van een private e-mailserver als minister van Buitenlandse Zaken. Het is de eerste keer dat de president een dergelijke aanval tegen de Bidens gebruikt.

Lastercampagne

Het staatshoofd wijst daarbij op een omstreden artikel uit de rechtse tabloid The New York Post over Biden. The New York Post heeft gezegd dat het e-mails heeft gekregen van Trumps advocaat Rudy Giuliani. In het eerste verhaal over de e-mails suggereert de tabloid dat er een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen toenmalig vicepresident Biden en een vertegenwoordiger van de Oekraïense aardgasmaatschappij Burisma, waar Bidens zoon Hunter toen werkte.

 

Zowel Joe Bidens campagneteam als Hunter Bidens advocaat ontkennen dat die ontmoeting ooit heeft plaatsgevonden. “Ik heb geen antwoord. Weer een lastercampagne”, zei Biden vrijdag toen hem werd gevraagd naar de berichtgeving door The Post.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Donald Trump  I  president  I  Joe Biden  I  verkiezing