Zaterdag 17 Oktober 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Nieuwe venijnige uithaal van Mathieu Van der Poel aan het adres van Wout Van Aert: “Zo arrogant van hem”

Nieuwe venijnige uithaal van Mathieu Van der Poel aan het adres van Wout Van Aert: “Zo arrogant van hem”

Na de finale van Gent-Wevelgem haalde Wout Van Aert scherp uit naar Mathieu Van der Poel. De Nederlandse kampioen zag Van Aert liever verliezen dan dat hij zelf won, zo klonk het. Van der Poel schrok naar eigen zeggen wel van diens reactie.

"Omdat ik nog altijd vind dat ik in Gent-Wevelgem de koers gereden heb die ik moest rijden”, zegt Van der Poel in Het Belang Van Limburg. “Ja, op het moment dat Van Aert in volle finale alleen aangaat, haal ik hem terug. Maar wat velen vergeten, ook Wout, is dat heel die achtervolgende groep op dat moment naar mij kijkt om hem te gaan halen."

“Doe ik dat niet, kan ik sowieso niet meer winnen”, weet MvdP. “Geef Van Aert tien seconden en je ziet hem niet meer terug. Daarom heb ik achter hem gereden. Louter en alleen omdat ik zelf wilde winnen.” Maar dat zag Van Aert zelf achteraf blijkbaar helemaal anders.

“Dat begrijp ik dus niet. Daarom vind ik het arrogant wat hij zei”, klinkt het bij Van der Poel. “Ik had niet verwacht dat hij zo gefrustreerd zou zijn. Ik dacht dat hij snapte hoe koers in mekaar zat. Voor mij was dat een heel rare reactie."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu Van der Poel  I  sport  I  Wout Van Aert  I  Gent-Wevelgem