Zaterdag 17 Oktober 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Peter Goossens woedend: “Kinderen zitten als konijnen opeen op de bus, maar wíj zijn de grote boosdoener”

Peter Goossens woedend: “Kinderen zitten als konijnen opeen op de bus, maar wíj zijn de grote boosdoener”

Tijdens de aankondiging van de nieuwe maatregelen werd al snel duidelijk dat er één sector zeer zwaar zou worden getroffen. De horeca moet voor maar liefst een maand de deuren sluiten. Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant Hof van Cleve, reageert woedend.

"Wat een bende kiekens, daar in Brussel. Weeral 'ne keer'. En wat een timing ook: op vrijdagavond krijgen wij te horen dat wij vanaf maandag moeten sluiten. Denken die politici dat wij een 'bollenwinkel' runnen of zo?”, aldus een verbouwereerde Goossens in een interview met Het Laatste Nieuws.

Dat Goossens aangeslagen is na de beslissing, mag duidelijk zijn. "Ja, echt wel. Vanmorgen (vrijdag, nvdr.) was het al slecht begonnen, in de mailbox. Omdat wij met ons restaurant in de Vlaamse Ardennen liggen, bleken wij plots al direct om 23 uur dicht te moeten. Gewoon, via zo'n sec mailtje. En trek voor de rest uw plan. Wat zal in godsnaam het verschil maken tussen sluiten om elf uur en om twaalf uur 's avonds? En nu dit."

"Nee, hier ben ik echt niet goed van. Ben ik niet lang genoeg naar school geweest om deze beslissing te begrijpen? Terwijl de kinderen na schooltijd als konijnen opeen geprangd op de bus zitten, blijken de restaurants - waar mensen rustig aan tafel blijven zitten - plots de grote boosdoener."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Peter Goossens  I  Hof van Cleve  I  horeca  I  shownieuws