-->

Voor de Vlaming is de maat vol: “Dit is gewoonweg een belachelijke regel”

Voor de Vlaming is de maat vol: “Dit is gewoonweg een belachelijke regel”
Zaterdag 17 Oktober 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews   I  

De Vlaming is niet opgezet met het feit dat de horeca alweer de deuren moet sluiten om zo te proberen de coronacijfers naar beneden te halen. De mensen snappen niet dat cafés en restaurants dicht moeten, terwijl evenementen wel mogen blijven doorgaan.

"Ze zijn het helemaal in het belachelijke aan het trekken”, klinkt het op de sociale media. “Plaatselijke kermis op het pleintje mag blijven maar het café op de hoek moet dicht? Je mag allemaal samen aan een schietkraam staan en een frietje kopen op de kermis, maar een colaatje gaan drinken of gaan uiteten mag niet?"

“Onverstaanbaar dit besluit”, lezen we nog. “Dat de restaurants moeten sluiten tot daaraan toe. Maar een hoop sportevenementen mag dan wel, terwijl je daar toch meer risico loopt. Wat gaan ze weer binnenshuis vieren."

Vlaanderen de dupe

“Zouden ze niet beter eens kijken naar de hogescholen?”, vraagt een moeder zich luidop af. “Mijn kinderen gaan allebei en zij voelen zich niet veilig omdat het daar én op het openbaar vervoer veel te druk is."

“Wat ze in augustus in Antwerpen deden moesten ze nu in Brussel en Wallonië doen. Nu zijn wij weer de dupe.” Een ander gaat volmondig akkoord met deze stelling: “Vlaanderen wordt weer gestraft voor de lakse houding in Brussel en Wallonië."

“Wat een belachelijke beslissing”, zegt iemand. “De horeca sluiten ze, maar de kermis en evenementen mogen doorgaan en reizen mag nog… Zo onlogisch. Spijtig voor die mensen. Zij moeten nu boeten voor al diegenen die alle regels altijd aan hun laars gelapt hebben en beweerden dat het een gewoon griepje was."

TAGS  I  Horeca  I  Vlaming  I  Vlaanderen  I  café  I  restaurant  I  Brussel