Zondag 18 Oktober 2020 - 11:00   I   door Redactie

Mignolet haalt uit bij Club Brugge: "Ik begrijp dit niet"

Mignolet haalt uit bij Club Brugge:

Simon Mignolet is niet te spreken over de wedstrijdleiding na Standard-Club Brugge. Blauw-zwart kreeg twee strafschoppen tegen. Eén kon Mignolet pakken, maar in de diepe slotfase kon Gavory toch nog gelijkstellen vanaf de stip.

”Ik begrijp niet goed waarom ze het zo moeilijk maken. Er zijn assistenten en een VAR om te checken of het al dan niet penalty was. Ik ga er niet over uitweiden omdat ik de beelden nog niet zag. Ik durf het niet zeggen, ik stond in doel en had er geen goed zicht op. Wat ik vooral niet begrijp, is dat men de beslissing zo vroeg pakt. Laat je daar dan als scheidsrechter gewoon bijstaan", zegt Mignolet op de website van Club Brugge.

"Ik wil geen vinger wijzen, maar er zijn hulpmiddelen genoeg om een betere beslissing te nemen dan nu voor een voldongen feit te staan. Net hetzelfde dat men doet met de offside-regel: laat de fase gewoon doorlopen. Net als bij het afgekeurde doelpunt, dat is dan wel een goede beslissing. Ik ben geen slechte verliezer, want misschien verdiende Standard meer dan één punt vandaag. Ze speelden goed, dat durf ik gerust zeggen. Maar voor ons verliezen we twee punten en een clean sheet die we niet hoefden te verliezen.“

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  sport  I  voetbal