Zondag 18 Oktober 2020 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bart De Wever haalt uit: "Ik betreur dit heel erg, dit had echt niet gemoeten"

Bart De Wever haalt uit:

Bart De Wever (N-VA) is niet te spreken over het feit dat de horeca de deuren een maand moet sluiten. Vooral de restaurants hadden open moeten kunnen blijven, zo stelt de burgemeester van Antwerpen.

"Ik betreur dat heel erg, voor mij had dat niet gemoeten", zegt hij aan VRT NWS. "Maar je moet compromissen maken met het federale niveau en de andere regeringen. Ik kan alleen maar hopen dat het na die vier weken ophoudt, want ik denk niet dat de restaurantsector verantwoordelijk is voor die infecties."

"Cafés en feestzalen, daar discussieer ik niet over, maar restaurants, dat geloof ik persoonlijk niet. Ik ben in contact met veel restauranthouders. Ik voel dat de verontwaardiging groot is en dat men de legitieme vraag stelt: waarom hebben we al die investeringen en al die moeite gedaan? Net nu we opnieuw beginnen te draaien, krijgen we de kous op de kop, terwijl niemand kan aantonen dat we een haard van infecties zijn. Ik geloof dat ook niet, ik ga wel eens op restaurant en zie hoe zorgzaam ze dat doen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever