Zondag 18 Oktober 2020 - 16:30   I   door Redactie

Noa Lang krijgt meteen fikse waarschuwing bij Club Brugge: "Dit is niet genoeg”

Noa Lang krijgt meteen fikse waarschuwing bij Club Brugge:

Noa Lang maakte zaterdagavond zijn debuut voor Club Brugge. Een geslaagd debuut, want de kersverse aanwinst van blauw-zwart liet zich meteen opmerken. Toch wil dat nog niet zeggen dat Lang ook effectief zal slagen bij zijn nieuwe club.

"Hij mocht al meteen een helft meespelen, de 21-jarige Nederlander. Het gebeurt niet veel dat een debutant zich meteen zo op de voorgrond zet", merkt journalist Ludo Vandewalle op in Het Nieuwsblad. "Een schot voorlangs, een goede poging uit de tweede lijn en een kopbal die miraculeus door Bodart uit zijn doel werd gehouden. Het kan tellen."

"Noa Lang heeft wel die typisch Nederlandse stijl, meer bepaald het laconieke van die technisch vaardige jongens uit de Ajax-school. De ervaring leert dat dit aardig is om naar te kijken", gaat Vandewalle verder.

"Goeie voetjes zijn niet genoeg"

Toch tekent Vandewalle nog wat voorbehoud aan. "Tegelijkertijd worden die types wel verrast door de fysieke kracht die nodig is om het in de Jupiler Pro League te maken. Goeie voetjes zijn niet genoeg, er is ook mentale en fysieke weerbaarheid nodig. Afwachten hoe Lang zich daaraan aanpast maar het debuut houdt beloftes in."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal