Duidelijkheid na discussie in Standard-Club: "Daarom is penalty terecht" Sport
Sport

Duidelijkheid na discussie in Standard-Club: "Daarom is penalty terecht"

Duidelijkheid na discussie in Standard-Club: "Daarom is penalty terecht"

De strafschop die Standard alsnog een punt opleverde tegen Club Brugge, is al sinds zaterdagavond voer voor discussie. Volgens velen was het géén penalty, maar gewezen scheidsrechter Tim Pots zorgt nu voor duidelijkheid.

Bij Het Laatste Nieuws benadrukt Pots dat het wel degelijk een strafschop is. “Laforge heeft zélf het initiatief genomen om de beelden te gaan bekijken, na een gesprek met zijn assistent. Die vond het geen strafschop, omdat de bal van het lichaam van Rits kwam."

"Maar die uitzondering geldt enkel wanneer je zelf de bal bewust speelt", verduidelijkt Pots. "Hier werd het leer aangetrapt tegen Rits, die de armen niet tégen, maar omhoog gehouden had vóór het lichaam, en de bal ook tegen die armen krijgt."

Volgens Pots nam Laforge dan ook de juiste beslissing. "Laforge kon zijn beslissing enkel wijzigen als hij een clear error zag op de beelden. En dat was niet geval. Hij is dan ook terecht bij zijn initiële beslissing gebleven.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws