Zondag 18 Oktober 2020 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout van Aert na verloren sprint tegen Mathieu van der Poel: "Daar heb ik een fout gemaakt"

Wout van Aert na verloren sprint tegen Mathieu van der Poel:

Wout van Aert is er niet in geslaagd om Mathieu van der Poel te kloppen in de Ronde van Vlaanderen. Hij strandde nipt op de tweede plaats. Van Aert gaat de ontgoocheling snel doorspoelen met friet en pinten.

"Mathieu was gewoon een heel klein beetje sterker", zegt Van Aert aan VTM NIEUWS. “Ik wou als eerste aangaan in de sprint, maar ik heb iets te lang gewacht. Ik weet dat ik in de eerste meters zeker niet sneller dan hem ben. Dat was niet perfect. Anderzijds is een sprint met twee gewoon wie nog het meeste in de tank heeft. Je kan niet zeggen dat het verschil heel groot is, maar Mathieu was nog net iets sneller."

Al bij al is de ontgoocheling niet zo groot bij Van Aert. "Op zo'n korte afstand verliezen is altijd een beetje klote, maar ik ben niet extra teleurgesteld omdat ik verlies van Mathieu. Het was gewoon een hele mooie koers. De sprint liep niet zoals ik hem in gedachten had, maar dat is het leven. Zo meteen ga ik een pak friet eten met wat pinten erbij. Dan zal het goede gevoel over dit straffe jaar wel snel overheersen.” 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport