Maandag 19 Oktober 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steven Van Gucht heeft slecht nieuws: "Zelfs dan zullen we de maatregelen nog niet kunnen loslaten"

Steven Van Gucht heeft slecht nieuws:

Er zijn vaccins tegen het coronavirus in aantocht. Dat heeft Steven Van Gucht, woordvoerder van Sciensano, bevestigd. Al zal het normale leven toch nog niet voor meteen zijn.

"Momenteel zijn er verschillende grote studies met verschillende kandidaat-vaccins. We hopen daar de komende maanden de eerste resultaten van te krijgen. Als alles goed gaat en het vaccin werkt én is veilig, zullen de eerste vaccinatiecampagnes in België in het vroege voorjaar plaatsvinden, tussen maart en juni", laat Van Gucht weten.

"Eerst zullen de mensen die het hoogste risico lopen en de mensen die in de gezondheidssector werken het vaccin toegediend krijgen", zegt Van Gucht, die benadrukt dat het normale leven niet snel hervat kan worden. Tegen de zomer zou het wel makkelijker moeten worden. "We zijn meer buiten, de druk van het virus zal dan een heel pak verminderen. Het vaccin zal niet plots alles goedmaken, we zullen niet ineens alle maatregelen kunnen laten vallen. We zullen door een transitieperiode moeten, maar het zal wel gemakkelijker worden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus  I  Steven Van Gucht