Dinsdag 20 Oktober 2020 - 09:00   I   door Redactie

Hans Vanaken strijdt met deze 2 spelers om Gouden Schoen: “Híj heeft alles”

Hans Vanaken strijdt met deze 2 spelers om Gouden Schoen: “Híj heeft alles”

Het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League is ondertussen negen speeldagen oud. Tijdens de eerste weken van het seizoen speelden verschillende spelers zich in de kijker. Raphael Holzhauser op kop. Kan hij de Gouden Schoen winnen?

Als het van de Beerschot-aanhang afhangt, is Holzhauser alleszins topkandidaat voor de Gouden Schoen. Al krijgt de Oostenrijker volgens analist Franky Van der Elst wel nog af te maken met enkele tegenstanders. "Vandaag kan je er niet omheen dat Holzhauser een van de opvallendste spelers in 1A is. Niet alleen omdat hij bij zoveel doelpunten betrokken is, ook door zijn manier van voetballen. Techniek, overzicht, inzicht… Hij heeft alles.”

“De concurrentie? Je komt sowieso bij Vanaken uit, al treedt er bij hem een soort gewenning op", vertelt Van der Elst in Het Nieuwsblad. "Vanaken moet al echt goed zijn om op te vallen. Een zeven is doodnormaal voor Vanaken. Holzhauser is nieuw en fris, dat speelt in zijn voordeel. Verder zie ik niet veel concurrenten. Als Holzhauser dit weekend de derby kan beslissen, dan zal hem dat extra punten opleveren.”

Mignolet?

Jan Ceulemans, drievoudig winnaar van de Gouden Schoen, ziet nog een andere kandidaat-winnaar: Simon Mignolet. “Bij Club is hij misschien nog de grootste sterkhouder. Wees er maar zeker van dat hij een pak punten zal pakken. Maar voor Beerschot en Holzhauser is dit een unieke kans om de Gouden Schoen te winnen", besluit De Caje.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal