Woensdag 21 Oktober 2020 - 07:00   I   door Redactie

Internationale pers onder de indruk van Club Brugge: “Heroïsch en Wonderbaarlijk”

Internationale pers onder de indruk van Club Brugge: “Heroïsch en Wonderbaarlijk”

Club Brugge heeft dinsdag indruk gemaakt op het Europese toneel. De ploeg van Philippe Clement won met 1-2 tegen Zenit Sint-Petersburg en die zege ging de wereld rond.

L’Équipe: “Club Brugge pakt de zege na catastrofale eerste helft”

“Na een catastrofale eerste helft met amper één schot tussen de palen, heeft Club Brugge na rust de zege gepakt tegen Zenit", schrijft L'Équipe. "Na een flipperkastfase maakte Dennis de openingsgoal en helemaal op het einde besliste De Ketelaere de match door er 1-2 van te maken.”

Voetbal International: “Vormer wijst Club Brugge de weg naar stunt”

Bij het Nederlandse Voetbal International heeft men vooral oog voor Ruud Vormer. “De Russische geluksgoal leek de beslissing van de wedstrijd in Petersburg. In de blessuretijd zorgde Charles De Ketelaere ervoor dat Ethan Horvath toch met een goed gevoel van het veld kon stappen. Op aangeven van Ruud Vormer tikte de aanvaller namelijk raak; 1-2.”

Marca: “Heroïsche overwinning van Club Brugge

Club Brugge heeft een heroïsche overwinning geboekt tegen Zenit. Ondank de corona-slachtoffers haalden de Belgen het. Een wonderbaarlijk doelpunt van de jonge Charles De Ketelaere bezorgde Club Brugge de drie punten.”

Bild: “Drie grote punten voor Club Brugge

“Drie grote punten voor Club Brugge”, schrijft het Duitse Bild. “De match kwam pas na rust op gang na een flipperkastdoelpunt van Emmanuel Dennis. Na een afstandsschot van Lovren werd het 1-1. Met het laatste fluitsignaal in zicht maakte Charles De Ketelaere het verschil. Na sterk voorbereidend werk van Hans Vanaken en Ruud Vormer tikte De Ketelaere binnen.”

Gazzetta dello Sport: “De Ketelaere beslissend”

Zenit had enkele mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar het was Club Brugge dat met de zege aan de haal ging. In de slotfase zorgde De Ketelaere voor het beslissende doelpunt.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Zenit  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal