-->

Erika Vlieghe doet pijnlijke vaststelling: “Het spijt me, maar dit is helaas de realiteit”

Erika Vlieghe doet pijnlijke vaststelling: “Het spijt me, maar dit is helaas de realiteit”
Woensdag 21 Oktober 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  

Erika Vlieghe werd op slag beroemd in België toen het coronavirus uitbrak. Het is niet gemakkelijk om telkens weer slecht nieuws aan de bevolking te moeten melden.

"Dat is absoluut niet leuk en ik wil dat ook niet doen, want dat ligt niet in mijn natuur”, zegt Erike Vlieghe aan Peter Van de Veire op MNM. “Maar het is wel onze taak om soms elkaars ogen open te houden. De situatie is op dit moment echt niet goed. De ziekenhuizen zitten stampvol en er komen elke dag honderden patiënten bij. We moeten hier dus met z’n allen doorheen.” 

Dat moeten we volgens Vlieghe doen door ons wat terug te plooien op de mensen van ons eigen huishouden en vooral niet te veel te mixen met andere mensen. “Als we dat allemaal goed en consequent doen, dan gaan we hier ook wel weer doorheen komen."

"Nu moeten we eerst door die hele zure appel, het spijt me, het is niet anders dan de realiteit die ik helaas samen met mijn collega-virologen moet vertellen.” Zelf heeft Vlieghe nog geen corona gehad, zegt ze. “Ik heb me al wel verschillende keren laten testen omdat ik me niet lekker voelde."

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  corona  I  België  I  Peter Van de Veire  I  MNM