Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch: “Dit is een eerste licht hoopvol signaal” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch: “Dit is een eerste licht hoopvol signaal”

Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch: “Dit is een eerste licht hoopvol signaal”

De coronacijfers stijgen nog steeds heel fel door. Volgens Steven Van Gucht van Sciensano valt het wel op dat de verdubbelingstijd iets langer is geworden.

"Een week terug verdubbelden de cijfers om de zeven dagen, terwijl dat nu om de negen dagen is”, merkt Van Gucht op in ‘Het Journaal. “We zien vooral dat de grootste vertraging in Brussel is. Daar stijgt het ook nog altijd door, maar toch een pak minder dan enkele weken terug."

Dat is volgens de expert niet geheel onverwacht. “Twee weken geleden hebben ze daar strenge maatregelen genomen. Zo hebben ze daar onder ander de bars gesloten en je verwacht daar toch wel een effect van te zien”, klinkt het.

“Mogelijk zien we dat nu ook wel. Het blijft natuurlijk moeilijk, want we weten dat de testcapaciteit onder druk staat, dat niet iedereen getest wordt, of dat er vertraging zit in de rapporteringen. We moeten dus wel met een voorzichtig oog naar die cijfers kijken. Maar toch een eerste licht hoopvol signaaltje."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws