Donderdag 22 Oktober 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bart De Wever spreekt zeer klare taal over nieuwe lockdown: "Dit is zuiver objectief"

Bart De Wever spreekt zeer klare taal over nieuwe lockdown:

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever herhaalt dat Brussel veel te laat heeft ingegrepen. Hij wil ook geen nieuwe lockdown in Vlaanderen. De Wever vindt dat men dit per provincie moet bekijken.

"Op 22 juli namen we op stedelijk vlak in Antwerpen zware maatregelen tegen corona en niet veel later ook provinciaal. Er werd in de stad ook een testdorp opgezet. Ik merkte toen op dat Brussel zeer snel dreigde te volgen inzake besmettingen (me baserend op de toen al alarmerende Brusselse hospitalisatiecijfers). De Brusselse en Franstalige politici hebben me daarop weggehoond tot en met. Vervolgens deed het paars-groene bestuur in Brussel niets... tot ze nu op de rand van de afgrond zijn gekomen", aldus De Wever.

"De Ecolo-minister van Gezondheid ging tijdens de zomer gewoon op vakantie en bekloeg zich recent over het vele afval dat je krijgt als je veel testen afneemt. En de Groene minister van Welzijn was tot heden nergens te bespeuren. Brusselse gegevens over clusteropsporing zijn er simpelweg niet. Deed men eigenlijk überhaupt iets?"

Lockdown

"Vandaag pleiten diverse Franstaligen voor een nieuwe lockdown voor het hele land. Mag ik voorstellen om dit provinciaal te bekijken? We kunnen ons baseren op de 7-daagse cijfers met betrekking tot de hospitalisaties per 100.000 inwoners. Die parameter is zuiver objectief", stelt De Wever.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  coronavirus