Donderdag 22 Oktober 2020 - 08:00   I   door Redactie

Zet Vincent Kompany stap terug bij Anderlecht? "Het is te snel gegaan"

Zet Vincent Kompany stap terug bij Anderlecht?

Vincent Kompany werd dit seizoen fulltime hoofdcoach van RSC Anderlecht, maar voorlopig krijgt hij zijn ploeg niet echt op de rails. Volgens journalist Ludo Vandewalle wordt het nu duidelijk dat Kompany enkele stappen heeft overgeslagen in zijn parcours.

"Het siert Vincent Kompany dat hij een open geest heeft. Met de kruisbestuiving met topcoach Gert Vande Broek uit het volleybal geeft hij aan dat inertie in het voetbal tot achteruitgang leidt. Maar het leidt ook tot vragen rond het vroege trainerschap van Kompany", stelt Vandewalle in Het Nieuwsblad.

"Je moet je toch stilaan beginnen af te vragen of Kompany niet te snel in het diepe is gegooid. Of beter: zelf is gesprongen. Zo'n samenwerking met Vande Broek had ook in de schaduw kunnen gebeuren, met Kompany als beloftecoach of zo."

"Dat kan een topcoach helpen"

"Bij het trainen van een jeugdteam kom je al hindernissen tegen die bij een A-team ook gelden. Dat kan een topcoach ook helpen. We weten wel, het is Vincent Kompany, met enorm veel ervaring en verdiensten voor ons voetbal. Maar meer en meer wordt duidelijk dat het allemaal te snel is gegaan", merkt Vandewalle nog op.

Volgens Vandewalle zou Kompany dus beter eerst wat ervaring opdoen bij een jeugdteam. Moet Kompany dan een stap opzij zetten bij RSCA? Misschien wel. Al lijkt dat niet meteen te gaan gebeuren. Vince the Prince is strijdvaardig en wil het meteen maken op het hoogste niveau.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal