Donderdag 22 Oktober 2020 - 09:30   I   door Redactie

Furieuze Vincent Kompany haalt uit bij Anderlecht: “Dat is onmogelijk”

Furieuze Vincent Kompany haalt uit bij Anderlecht: “Dat is onmogelijk”

RSC Anderlecht verspeelde afgelopen zondag tegen OH Leuven opnieuw twee dure punten. Trainer Vincent Kompany nam na afloop van het duel de verantwoordelijkheid voor het puntenverlies, maar dat neemt niet weg dat hij ook kwaad was.

"De moed kwijt na die match? Onmogelijk", reageert Kompany in Het Nieuwsblad. "Dat zit niet in mijn persoonlijkheid. Ik was boos. Furieus zelfs. De job van een coach is ervoor zorgen dat een zwak punt geen zwak punt blijft."

"Weet je, ik wilde mijn jongens niet uit de wind zetten - ik ben intern snoeihard, enkel zo leren we -, maar tegelijk is het aan mij om de kogels op te vangen als ze alles gegeven hebben", voegt Kompany er in Het Laatste Nieuws nog aan toe. Intern haalde hij dus uit naar zijn spelers, maar voor de camera niet.

"Zo zit ik in elkaar"

"Wat kon ik zeggen na die match? Dat we pech hadden met de VAR, met een penaltyfase… Dan zoek ik excuses en dat is wat iedereen doet. Ik blijf liever eerlijk met mezelf. Net zoals ik wellicht meer bescheiden zal blijven dan anderen als het eens goed loopt. Zo zit ik in elkaar", besluit Kompany in Het Nieuwsblad.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal