Woensdag 19 December 2018 - 06:01   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Dave Sinardet: "Enkel N-VA lijkt aan te sturen op vervroegde verkiezingen"

We zijn nog lang niet toe aan vervroegde verkiezingen. Dat zegt politicoloog Dave Sinardet aan Het Laatste Nieuws nadat Charles Michel het ontslag van zijn regering is gaan aanbieden aan de koning.

Dave Sinardet:

"Eigenlijk zitten we de facto al een paar weken in een soort van beraad, in een soort kroniek van een aangekondigd ontslag", aldus Sinardet. De koning zou een bemiddelaar het veld kunnen insturen, maar gezien de verkiezingen van 26 mei lijkt die kans klein. Of het tot vervroegde verkiezingen komt, is lang niet zeker. "Dat hangt af van welke partijen daar op aansturen. En dat lijkt voorlopig enkel N-VA te doen", oordeelt Sinardet. "Zij vrezen dat de hele discussie over het VN-migratiepact tegen mei naar de achtergrond zal verdwijnen. Het zou dus kunnen dat zij hun verzet daartegen nu willen verzilveren."

Ook aan Franstalige kant is er weinig animo voor vervroegde verkiezingen, merkt Sinardet op. "Ik weet niet of de PS dat echt wil. Het zou inderdaad niet goed zijn voor de MR nu, maar de vraag is of de PS wel zou winnen. Afgaand op de jongste peiling zou de winst wel eens eerder voor de groenen kunnen zijn."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Dave Sinardet