Zaterdag 24 Oktober 2020 - 07:00   I   door Redactie

Club Brugge met handen in het haar: "Dit is ontzettend pijnlijk"

Club Brugge met handen in het haar:

De Belgische clubs mogen voorlopig weer geen fans meer toelaten. Ook voor landskampioen Club Brugge is dit financieel een zware dobber. Club ziet heel veel inkomsten plots weer wegvallen.

"We stellen elk jaar een kern samen om Champions League te spelen. Dat kost aardig wat geld”, zegt Chief Business Officer Bob Madou tegen Het Nieuwsblad. "Ons prijzengeld in de CL is dus absoluut geen pure winst. Versterkingen en contractverlengingen zijn zware investeringen. Club Brugge is een bedrijf dat ook grotendeels op evenementen draait. Voor ons zijn dit dramatische verliezen."

"Het is ontzettend pijnlijk, voor alle partijen", vervolgt Madou. "Zowel de club, stad Brugge, het kabinet Weyts en de Pro League hebben veel inspanningen gedaan. Alles verliep ook erg veilig. We zijn ontgoocheld, maar anderzijds ook erg begripvol. Het is niet aan ons om te beslissen over de volksgezondheid. We zijn wel elke dag bereid tot elk overleg om weer perspectief te krijgen."

Weg bonus

Voor de komende drie matchen zonder publiek lijdt Club Brugge een verlies van 2,5 miljoen euro. Als je weet dat Club 2,7 miljoen euro ving voor de zege tegen Zenit Sint-Petersburg, dan weet je dat die bonus dus al weg is.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal