Zaterdag 24 Oktober 2020 - 09:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Monika Van Lierde verrast na haar vertrek uit ‘Thuis’: dit gaat ze nu doen

Monika Van Lierde verrast na haar vertrek uit ‘Thuis’: dit gaat ze nu doen

Monika Van Lierde heeft na 25 jaar afscheid genomen van ‘Thuis’. De actrice speelde de rol van dokter Ann van in het prille begin. Al had haar carrière er helemaal anders kunnen uitzien.

"Het was oorspronkelijk maar de bedoeling om met ‘Thuis ‘maar twee afleveringen per week uit te zenden”, zegt Monika op Radio 2. “Ik heb toen auditie gedaan maar wou eigenlijk niet voor televisie werken. En al zeker geen lange televisierol. Maar dat plan is niet gelukt”, lacht ze.

“Ik heb er uiteindelijk nu zo lang gezeten en het ook heel graag gedaan.” Na al die jaren is er toch één scene die Monika altijd zal bijblijven. “De speech die Ann gaf op het huwelijksfeest van Judith en Tom. Dat was een hele gemene speech. En ik vond dat zo leuk om te doen."

Na 25 jaar ‘Thuis’ is het tijd voor wat anders. Weet ze al wat ze gaat doen? “Ik ga wat opruimen in mijn huis en hoofd", laat Monika weten. "Het is zit momenteel nog te vol in mijn hoofd. Ik wil wel blijven spelen, maar niet meer als dokter Ann. Ik heb nu even tijd nodig om alles uit te zoeken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Monika Van Lierde  I  dokter Ann  I  Thuis  I  shownieuws