Er valt de coach van Wout Van Aert iets zeer speciaals op: “Al zal Wout dit niet graag horen”

Er valt de coach van Wout Van Aert iets zeer speciaals op: “Al zal Wout dit niet graag horen”
Zaterdag 24 Oktober 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  

Tegenwoordig staat Wout Van Aert bekend als een van de beste wielrenners van het peloton, maar het is voor hem natuurlijk allemaal begonnen in de cross. Volgens zijn coach Marc Lamberts was er toen geen enkele reden om te denken dat Wout het niveau zou bereiken dat hij nu haalt.

"De junior Wout vertrok met achterstand. Zijn fysieke leeftijd kwam niet overeen met zijn kalenderleeftijd. Maar met een fabuleuze groeispurt maakte hij dat in één klap goed”, zegt Lamberts in Knack. “Toen al zagen we de eerste tekenen van zijn grote kracht: Wout kweekt ongelooflijk vlug spieren."

Dat laatste kan in het veldrijden wel eens in zijn nadeel zijn. “Voor een jarenlange carrière in de cross heeft hij de lichaamsbouw niet meer”, merkt Lamberts op. “Als jonge twintiger was zijn lijf perfect afgestemd op veldrijden, ondertussen meet hij 1,90 meter en is hij veel forser. Begin er dan maar eens aan tegen kleine types als Eli Iserbyt, die optrekken na iedere bocht. Wout zal dit niet graag horen, maar ik weet niet of hij in de cross nog veel kan winnen”, besluit hij.

TAGS  I  Wout Van Aert  I  veldrijden  I  cross  I  sport