-->

Marc Van Ranst haalt zwaar uit: “Ik denk echt niet dat jij het beter kan”

Marc Van Ranst haalt zwaar uit: “Ik denk echt niet dat jij het beter kan”
Zaterdag 24 Oktober 2020 - 13:30   I   Foto: VRT   I  

N-VA-Kamerfractievoorzitter Peter De Roover was gisteren te gast in ‘De Afspraak’ op Canvas. Hij vertelde dat er zware maatschappelijke kosten vasthangen aan het verstrengen van de maatregelen.

"Kijk, een longarts ziet op zijn afdeling niemand binnenkomen die een mislukte zelfmoordpoging heeft gedaan”, begint De Roover zijn betoog. “Een viroloog die, en dat is ook logisch, is niet bezig met het toegenomen kindermisbruik ten gevolge van de maatregelen die te maken hebben met de beperking van de mogelijkheden."

“Dus dat zijn zware maatschappelijke kosten die toenemen wanneer je de maatregelen gaat verstrengen”, aldus De Roover. “Ook de economische kosten. Je moet dus echt wel weten dat je onmogelijk in de ene richting kunt opschuiven zonder dat je nieuwe kosten creëert."

Bescheidenheid

“Ik vind dat een viroloog ten eerste die waarschuwingen moet geven, maar de bescheidenheid moet hebben om te weten dat hij niet de totaliteit van de oefening kan overschouwen”, klinkt het nog. “Ik vind dat de politiek terecht het heft in handen moet nemen. En dat die moet zeggen: wanneer morgen de werkloosheidscijfers uit de pan zouden gaan rijzen, dan gaat u geen viroloog vragen om dat hier te komen uitleggen. Dan zal de politicus dat hier moeten komen doen."

Dit laatste schoot bij viroloog Marc Van Ranst in het verkeerde keelgat. Hij reageerde op zijn geheel eigen manier op Twitter. “En jij kan dat beter, Peter? Ik denk het niet."

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  N-VA  I  Peter De Roover