De Gendt doet alles anders: "Mijn laatste massage? Dat is al van die tijd geleden" Sport
Sport

De Gendt doet alles anders: "Mijn laatste massage? Dat is al van die tijd geleden"

De Gendt doet alles anders: "Mijn laatste massage? Dat is al van die tijd geleden"

Opwarmen voor een tijdrit doet hij nog steeds niet. Fan van massages is hij ook al niet. Thomas De Gendt (32) blijft een opmerkelijke coureur in het peloton.

“Ik warm nog steeds niet op voor een tijdrit. Almaar meer studies geven me trouwens gelijk. Het maakt écht niet zo’n groot verschil uit. Al hangt dat natuurlijk af van renner tot renner", zegt De Gendt in Het Laatste Nieuws.

"Mijn laatste massage? Die dateert nu al van de Tour 2017. Twee in die drie ­weken. En toen was het van de Vuelta 2016 geleden. Ze zetten me niet eens meer op de lijst, dringen niet langer aan. ‘Als je een massage nodig hebt, je weet ons wonen’, klinkt het."

"Na het fietsen eet ik geregeld koffie met een stuk taart"

"Dat levert me soms de stempel van ‘eigenwijs’ op. Of het vooroordeel dat ik onvoldoende zou leven voor mijn vak. Dat ik meer uit mijn carrière zou kunnen halen dan er tot hiertoe is uitgekomen", aldus De Gendt.

"En dus gebeurt het ook wel eens meer, zoals onlangs in Calpe op stage, dat ik na het fietsen op een terras rustig een koffie met een stuk taart zit te eten. En er wéér eentje het nodig vindt om me door te steken: ‘Awel, is dat trainen? Zo ga je er niet komen, hé!’ Terwijl ik me net wel vijf uur heb zitten afbeulen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws