Maandag 26 Oktober 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst haalt uit naar Jan Jambon: "Het is onsympathiek, maar daar moet nu een verbod op komen"

Marc Van Ranst haalt uit naar Jan Jambon:

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) benadrukte dat hij nog niet van plan is om strengere maatregelen te nemen met Vlaanderen. “Ik ga toch ook niet nu al mijn huis beginnen te blussen, omdat er misschien volgende week een brand uitbreekt", zei hij in De Zevende Dag. Marc Van Ranst haalt zwaar uit.

“Onbegrijpelijk”, reageert Van Ranst in Het Nieuwsblad. “Ook hier staat het huis in brand. Jambon lijkt te denken dat de wereld niet groter is dan België. Wallonië staat inderdaad op nummer één qua coronacijfers, en Vlaanderen staat in Europa op nummer drie. Dat is óók barslecht, maar toch neemt Jambon uitsluitend Wallonië als ijkpunt. Hij is gewoon fier om onder hen te staan.”

“Brussel en Wallonië zijn nu in een partiële lockdown. Dat moet je hier ook hebben. Met de huidige maatregelen kunnen we de stijgende curve misschien wel afremmen. Maar het is de bedoeling dat ze ook effectief gaat dalen. Anders komen we in de situatie waarin het virus nog heel lange tijd fel zal circuleren in de samenleving."

"Het is onsympathiek, en niemand heeft dat graag, maar men zal naar een verbod op niet-essentiële verplaatsingen moeten gaan. Alleen zo zullen de mensen binnenblijven."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  Jan Jambon