Maandag 26 Oktober 2020 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Vlaams Belang is razend: "Vijf studenten krijgen coronaboete en betogende Afrikanen in Brussel niet"

Vlaams Belang is razend:

Chris Janssens, fractieleider van Vlaams Belang, begrijpt niet dat vijf studenten beboet werden omdat ze een broodje aan het eten waren. "Als vijf studenten die een broodje eten beboet worden, maar groepen betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan de geloofwaardigheid?”, zegt hij.

"Ik ga toch ook niet nu al mijn huis beginnen te blussen, omdat er misschien volgende week een brand uitbreekt”, zei Vlaams minister-president Jan Jambon in De Zevende Dag. "Als het huis van Jambon straks in lichterlaaie staat, is dat omdat zijn rookdetectoren niet werkten: testen en tracen zou hét fundament van het coronapreventiebeleid worden, maar daar is men totaal in gefaald”, zegt Janssens.

Janssens dringt aan op een strengere en geloofwaardigere handhaving. “Als vijf studenten die een broodje eten beboet worden, maar groepen betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan de geloofwaardigheid? Dat meten met twee maten ondergraaft de bereidheid om de maatregelen na te leven”, aldus het kopstuk van Vlaams Belang.

Betoging

Er waren eerder deze week in Brussel een aantal betogingen van Guineeërs die boos waren over het verloop van de presidentsverkiezingen in het Afrikaanse land. In Schaarbeek kwam het toen tot opstookjes en vier betogers werden opgepakt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams Belang  I  Chris Janssens